Bedák nem folytathatta, de megnyerte a címmeccsét

2014.12.07. 11:30 Módosítva: 2014.12.07. 11:49

A Ferobox Event szombat este a Kalászi Sportcsarnokban rendezte az idei esztendő utolsó bokszgáláját.

A cirkálósúlyú magyar bajnok Szellő Imre Vladimir Idrányi ellen lépett kötelek közé egy hat menetre tervezett összecsapáson, de a korábbi olimpikon látványos, jól küzdéssel már a második menetben leütötte ellenfelét. Idrányi felállt, s az ötödik menet közepéig bírta is, de egy újabb jobbossal Szellő lezárta a meccset.

„Idő kérdése volt a kiütés, de az elején kicsit sietettem, aztán visszavettem, így az ötödik menetben jött a nagy ütés” – értékelt Szellő. „Kijött a lépés, azonban sokkal fontosabb, hogy látványos volt a mostani mérkőzésem is. Köszönöm a közönségnek, a menedzsmentnek, mindenkinek!”

A cseh versenyzőt megfigyelésre kórházba szállították, akkora KO volt.

A volt IBO világbajnok Kovács Attila meccsén ellenfele, Karlo Tabaghua és ő is padlóra került. „Vipera” nagy kedvvel bokszolt, s már a második körben vászonra tette ellenfelét, aki később visszajött a küzdelembe, s a véghajrát is jobban bírta. Kovács egy jobbhorogtól került padlóra a hatodik menet elején, de a számolás után az utolsó pillanatokban újra támadásba lendült. Pontozással egyértelmű volt, hogy Attila nyert: így is lett, 56-56, 57-55 és 57-55 arányban.

„Egyszer beleléptem egy nagy maflásba, de ez egy ilyen sport” – fogalmazott a küzdelem után Kovács Attila. „Az utolsó pillanatban volt ez az ellenfélcsere, és igen keménynek bizonyult a srác. Le a kalappal Karlo előtt. Nagyon örülök neki, hogy egy ilyen jó mérkőzést bokszoltam.” Tabaghua a párharcot követően összeesett az öltözőben, így őt is kórházba vitték megfigyelésre, míg Kovácsnak valószínűleg eltört a keze.

A WBO (Boksz Világszervezet) kispehelysúlyú Európa-bajnoka, Bedák Zsolt (23-1) végig uralta a Ruszlan Bercsuk elleni küzdelmet. A 8. menetben történt egy vétlen összefejelés, melynek következtében Bedák bal szemsarka durván felrepedt, ami után nem folytathatta a küzdelmet. A szabályok értelmében lepontozták az addig eltelt meneteket: Bedák nagy különbséggel, 80-72, 80-72 és 79-73 arányban, technikai döntéssel nyert.

„Uraltam minden menetet, bármit meg tudtam csinálni, ezért kicsit sajnálom, hogy idő előtt, így lett vége a mérkőzésnek. Szerettem volna még jobban kiszolgálni a közönséget. Köszönöm mindenkinek, aki itt volt, vagy a tévé előtt nézte a mérkőzését, és szurkolt nekem” – fogalmazott a meccset követően Bedák Zsolt.

További eredmények a felvezető programból

  • Szabó Szabolcs pgy4 Bíró Péter
  • Nagy Zoltán pgy4 Török Ferenc
  • Laki Róbert TKO2 Szilágyi Mikós
  • Miskolci András TKO1 Uba George
  • Bozai Gyula TKO2 Dankó Tamás
  • Francesco Pianeta UD12 Ivica Bacurin


  • Hírek
  • Személyi kölcsön