Jenő
-3 °C
6 °C

Meghalt Erdei és Klicsko egykori edzője

2014.12.22. 16:08

Meghalt Fritz Sdunek, Erdei Zsolt és a Klicsko-testvérek korábbi kiváló edzője. A Hamburger Morgenpost szerint a bokszedző szívrohamban hunyt el hétfő reggel egy hamburgi korházban.

A korábbi bokszoló Dariusz Michalczewski megdöbbent a hír hallatán, ahogy elmondta, a szakembert a boksz tartotta életben, a legjobb barátját, partnerét veszítettek el, akire apjaként tekint.

Sdunek amatör bokszolóként indult, 1968-ban az NDK diákbajnoka volt, 129 meccséből 99-et nyert meg. 1979-ben sporttanári diplomát szerzett, 1960-tól 1989-ig a Traktor Schwerin edzője volt, többek között olyan kiváló bokszolókat nevelt, mint az 1988-as, szöuli olimpián aranyat nyert Andreas Zülow.

1994-ben került a hamburgi Universum Box-Promotionhoz, Erdei, Vlagyimir és Vitalij Klicsko mellett tanítványa volt Kovács István, Balzsay Károly, Dariusz Michalczewski, Artur Grigorjan.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?