Május 2-án jöhet, és rekordokat döntene a Pacquiao–Mayweather-szupermeccs

2015.01.14. 11:32

Kedden arról tájékoztatta Bob Arum, Manny Pacquiao promótere a Yahoo Sportot, hogy a Fülöp-szigeteki bokszoló megállapodott Floyd Mayweatherrel, így május 2-án létre jöhet a nagyjából 6 éve várt szupermérkőzés.

Arum állítása szerint Mayweatherék oldaláról is minden rendben, bár ezt még az amerikai környezetéből senki nem erősítette meg, de ez már csak formaság lehet, főleg azok után, hogy múlt pénteken a Los Angeles Times is arról írt, hogy már csak pár lépésre lehet a végső megállapodás.

A Yahoo Sports értesülései szerint a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arenában lesz majd a meccs, aminek pénzdíján 60-40 arányban osztoznak a bokszolók úgy, hogy Mayweather kapja a többet. Ugyanakkor az MGM-nél még nem tudnak a teremfoglalásról.

A szupermeccs várhatóan rekordbevételt is hoz, ami kell is, hogy fedezni tudják a két sztár fizetését: állítólag 40 millió dolláros jegybevételt várnak, ami az eddigi 20 milliós csúcs kétszeresét jelentené – ennyit 2013-ban, szintén az MGM-ben, a Mayweather-Canelo Alvarez mérkőzés hozott.

A meccs tévéközvetítésével kapcsolatban érdekes helyzet alakulhat ki, Mayweathert ugyanis kizárólagos szerződés köti a Showtime-hoz, míg Pacquiao meccsei csak az HBO-n mehetnek. 2002-ben, amikor a Tyson-Lennox Lewis-on alakult ki hasonló helyzet, mindkét csatorna közvetíthetett.

A legnagyobb összecsapást nagyjából 2009 óta próbálják összehozni, akkor Pacquiao lépett vissza, mert Mayweather drogtesztet követelt. 2011-ben hamar elhaltak a tárgyalások, 2012-ben pedig újra Pacquiao mondott nemet, mert szerinte sokkal többet is kaphatott volna a bunyóért, mint a Mayweatherék által ajánlott 40 millió dollár.