A korábbi edzőpartnere dönthetné le Klicskót

2015.01.20. 08:42

Az amerikai nehézsúlyú ökölvívó, Deontay Wilder hétvégi világbajnoki győzelme után rögtön megindultak a találgatások, hogy a WBC friss bajnoka mikor meccselhet a másik három nagy szervezet (WBA, WBO, IBF) övét birtokló ukrán Vlagyimir Klicskóval.

Pillanatnyilag a következő forgatókönyv látszik legreálisabbnak: az ősz végén. Addig ugyanis Bryant Jennings van Klicsko célkeresztjében, a boxrec.com úgy tudja, hogy a meccset New Yorkban rendezik április 25-én. Klicsko nyolc év után térne vissza az Egyesült Államokba.

Az ukrán németországi menedzsere, Bernd Bönte azt nyilatkozta, már csak a rivális aláírása hiányzik a szerződésről, igyekeztek mindent alaposan előkészíteni, bár helyzetüket nehezítette, hogy Jennings promótert váltott a tárgyalások alatt. Jennings mérlege hibátlan, mind a 19 meccsén nyert.  

A 201 centis, 29 éves alabamai - szintén hibátlan, 33 győztes meccsen túllévő - Wilder egyáltalán nem zárkózik el a meccstől, hiszen edzőpartnere volt a 39 éves Klicskónak.

„Azt hiszem, sok kérdésre választ adtam ezzel a teljesítménnyel” - idézte Wildert a Forbes, és a lap is felveti, hogy az egykori edzőpartner lehet az, aki ledönti a bálványt.

Megemlítik, hogy Wilder három centivel ugyan magasabb Klicskónál, nagy kérdés, hogy az ukrán erőteljes balegyeneseivel mire menne, ha azok folyamatosan elérnék az állát.

Wilder kijelentette, előbb Tyson Furyt szeretné megverni, bár ennek az összecsapásnak az időpontja még nincs kitűzve. Fury ráadásként február végén bokszol is, vagyis ők a nyáron léphetnének legközelebb ringbe. A WBO rangsorában a 206 centis angol Fury lenne Klicsko kötelező kihívója.

Klicsko Bryan Jenningsszel fog bokszolni

Vlagyimir Klicsko április 25-én léphet szorítóba az amerikai Bryant Jennings ellen, a New York-i Madison Square Gardenben. Menedzsere úgy fogalmazott, hogy bár még nincs minden papír aláírva, az egyezség már megszületett a címmeccsről. A 38 éves ukrán kockára teszi mindhárom övét, utána a negyedik nagy szervezetnél, a WBC-nél (Boksz Világtanács) is világbajnok akar lenni. Klicsko legutóbb november 15-én bokszolt tétmeccsen, akkor kiütéssel nyert az addig veretlen bolgár Kubrat Pulev ellen, megvédve címét a Boksz Világszövetségnél (WBA), a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF) és a Boksz Világszervezetnél (WBO).