Briggs puhányok ellen KO-király

2015.03.27. 22:19

Shannon Briggs magyar idő szerint szombaton hajnalban a 48 éves Petrányi Zoltánnal küzd Panamában. Az egykori nehézsúlyú világbajnok tavaly tért vissza, hat meccset vívott. Ebből ötöt már az első menetben befejezett, volt, hogy egy perc sem kellett neki a kiütéshez.

Briggs a világrekorder az elsőmenetes KO-kban, jó, ehhez körültekintő ellenfélválasztás is kell, de jól hangzik, hogy 50 KO-jából 36 még az első három percben volt. Mindet nem vesszük végig, de lássuk, mit művelt az előző évben.

Tavaly áprilisban Maurenzo Smith verette meg (bár a videót megnézve túlzás ilyet állítani)  magát Briggsszel, az utóbbi két évben szinte csak vereségeket begyűjtő bunyós majdnem végig állva maradt az első menetben, 2:59-ig bírta. Szinte végig menekült, ütést sem nagyon indított. Briggst jól megtaszította, aztán mintha megijedt volna a haragjától, lefeküdt a padlóra. Így a rászámolás az egészségét is megvédte.

A következő áldozat a sportos alkatúnak egyáltalán nem mondható Fransisco Mireles volt. Briggs még úgyis körülbelül 12 másodperc alatt padlóztatta, négyszer ütötte meg, hogy nem is akart az első pillanatban rárontani. A jegyzőkönyvbe 27 másodperces győzelem került be. Ahogy Smith, úgy Mireles sem meccselt azóta.

Matthew Greer sem bizonyult állóképesebbnek és ütésállóbbnak, 27 másodpercig húzta ő is. Legalább annyit elmondhat magáról, hogy Briggs egy kicsit energikusabbra vette ellene.

Cory Phelps egész bátran küzdött, beleállt a pofonokba, bírta is egy darabig azokat, háromszor kellett leütnie Briggsnek, hogy vége legyen a meccsnek 1:18 után.

Legutóbbi, november elsejei meccsén Briggs Richard Carmackot ütötte ki. A szintén elég jó húsban lévő bokszoló majdnem túlélte az első menetet, 2:59-nél hirdették ki a KO-t.