Átverték Bedákot, nem bokszolhat az évszázad meccse előtt

2015.04.21. 12:28
Rácz Félix, a magyar versenyző menedzsere megerősítette, hogy Bedák Zsolt mégsem lép ringbe május 2-án, a Las Vegasban.

A kispehelysúlyú világbajnok, a mexikói Leo Santa Cruz boxrec.com-os adatlapján a múlt héten még Bedák Zsolt neve szerepelt, mint a következő ellenfél.

A Pacquiao-Mayweather, az évszázad bokszmeccsének beharangozott összecsapás előtt léptek volna ringbe Las Vegasban, tíz menetre tervezték.

Kedden azonban azt láthatjuk a mexikói bajnok neve mellett, hogy a francia Anthony Settoul lesz a rivális.

Bedák a 49. a ranglistán, a francia csak a 109., még hazájában is ketten jobbak nála.

Bedák Zsolt
Bedák Zsolt
Fotó: felixpromotion.hu

Rácz Félix, a magyar versenyző menedzsere így kommentálta a történteket.

„Egyelőre várom a hivatalos választ, mi történt. Ha azt láttam volna, hogy egy jobb, rangosabb ellenfelet kapna Santa Cruz, még érteném. De így? A szerződésben szerepel az anyagi kártérítés, de az erkölcsi kár jelentősebb. Az sem kizárt, hogy egy hasonlóan neves ellenfelet kaphat Zsolt, erre a megállapodás 120 napot ad. De még egyszer mondom, várjuk meg, amíg hivatalos értesítést kapunk, akkor okosabbak leszünk.”

Rácz már felvette a kapcsolatot Los Angeles-i jogi képviselőjükkel, aki várakozásra intette, mivel csak az minősül szerződésszegésnek, ha Santa Cruz tényleg kötelek közé lép egy másik ellenféllel május 2-án, Las Vegasban.

„A meccs elmaradása esetén kártérítési kötelezettség terheli a szervezőket velünk szemben, viszont az erkölcsi kár ebben az esetben nem megfogalmazható numerikusan. Vagy pedig ugyanezekkel a feltételekkel 120 napon belül biztosítanak Bedák Zsoltnak egy mérkőzést az Egyesült Államokban egy Leo Santa Cruznál nem magasabban jegyzett ökölvívó ellen. Ha ezek közül esetleg valamelyiket nem teljesítenék, akkor jogi útra tereljük az ügyet" - jelentette ki Rácz.