Amir Khan szóban bokszol Mayweather ellen

2015.08.01. 09:05

Egyre valószínűbb, hogy Amir Khan nem kapja meg élete lehetőségét szeptember 12-én Floyd Mayweather Jr. ellen, mert a veretlen amerikai inkább Andre Berto ellen lép ringbe Las Vegasban.

Khan csalódott, hogy nem érkezett ajánlat Mayweather oldaláról, és úgy érzi "Money" csak a kifogásokat keresi.

„Hazugság, hogy a Mayweather-táborból bárki megkeresett volna minket. Floyd, olyan kifogásokat keres, amilyeneket akar, de valójában csak fél tőlem. Tudja, hogy milyen gyors vagyok, és hogy elvenném a veretlenségét. Amir Khan-ban sokkal több pénz, izgalom és sokkal nagyobb rajongótábor van mint bárki más mögött.”

Khan legutóbb, májusban, Chris Algierit verte egy meglehetősen nehéz meccsen, ami után sokan megkérdőjelezték, hogy megérdemli-e a lehetőséget Mayweather ellen. Khan elmondta lehetne ő is veretlen, ha úgy választana ellenfelet mint Floyd. Szerinte nem ő az egyetlen, aki úgy gondolja, neki kellene Mayweather ellen bunyóznia szeptemberben. 

„Ha akartam volna, most lehetne 100-0-ás rekordom. Megtehettem volna, hogy mindig könnyű ellenfeleket választok és veretlen maradok. A profi bunyóban a veretlenség semmit nem számít. A Chris Algieri elleni meccsem a legmagasabb nézettségi számokat hozta az elmúlt 10 évben az amerikai tévés közvetítések történelmében. Mike Tyson, "Sugar" Ray Leonard, Marvin Hagler mind úgy gondolják, hogy Mayweathernek ellenem kéne bokszolnia. Egész pályafutása alatt kerülte az igazi kihívásokat."

Khan nyilatkozata igen meglepő annak fényében, hogy Mayweather legutóbb azt a Manny Pacquiaot verte igen simán, akiről nagyon sokat azt gondolták, hogy egyedül ő lehet képes elvenni az amerikai veretlenségét. Mindeközben Khan az elmúlt években kerülte az igazán nagy ütőket, és a gyengébb ellenfelek ellen sem sziporkázott.