Kiütötte Klicsko edzőjét, most Vlagyimirt akarja

2015.08.12. 13:02

Önbizalomból nincs hiány a korábbi félnehézsúlyú világelső Antonio Tarvernél (31(22)-6-0). A korábban Roy Jones Jr.-t emlékezetesen kiütő bunyós eltökélt szándéka, hogy megmérkőzzön Vlagyimir Klicskóval, és nehézsúlyú világbajnoki címet szerezzen. 

Tarvernek már volt két sikeres mérkőzése nehézsúlyban, legutóbb éppen Klicsko edzőjét, Jonathan Bankst győzte le egy hetedik menetes KO-val. Legközelebb most szombaton lesz jelenése a szorítóban a Magic Mannek, mégpedig a korábbi cirkálósúlyú világbajnok Steve Cunningham ellen.

Tarver elmondta, hogy Cunningham után jöhet Klicsko, aki szerinte sikeresen meg fogja védeni WBA/IBF/WBO címeit október 18-án Tyson Fury ellen. Tarvert jelenleg a WBA a kilencedik helyen rangsorolja, így erre akár még lehetősége is lehet, pláne ha abból indulunk ki, hogy az ukrán nemrég bejelentette, hogy ötmeccses szerződéshosszabbítást írt alá a német RTL tévétársasággal. 

A már 46 éves Tarver következő meccsére jó esélyekkel érkezik, de azért nem lesz könnyű dolga. Cunningham ugyan képzett és gyors bunyós, az ütőereje igen távol áll az igazi nehézsúlyúakétól. Klicsko viszont nagyot üt, és jóval nagyobb is Tarvernél, akinek így az ukrán elleni esélyei a nullához divergálnak. Egy Bryant Jennings vagy egy Shannon Briggs elleni találkozó viszont érdekes lenne, persze csak akkor, ha Tarver túl tud jutni Cunninghamen szombaton.