Klicsko már meg is gyógyult, jöhet a meccs

2015.10.02. 18:42

 Vladimir Klicsko november 28-án pótolja a veretlen angol Tyson Fury elleni, eredetileg október 24-re tervezett ökölvívó világbajnoki címmérkőzését, adta hírül az MTI.

A Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Boksz Világszervezet (WBO) 39 éves nehézsúlyú világbajnoka szeptember 25-én jelentette be, hogy edzés közben ínszalagszakadást szenvedett, ezért nem tudja az eredetileg kitűzött időpontban megvédeni a három szervezet vb-övét.

Az összecsapás új időpontját azután jelölték ki, hogy minden orvosi vizsgálat kielégítő eredményt hozott. A helyszín Düsseldorf maradt.

"A sérülésem elég gyorsan meggyógyult, azonnal újrakezdtem az edzéseket és folytattam a felkészülést. Jó érzés, hogy megnyugtathatom a rajongóimat, akik megvásárolták a belépőjegyüket: még idén pótoljuk a mérkőzést" - nyilatkozta Klicsko.

Klicsko (64 győzelem, 3 vereség) 11 éve nem veszített mérkőzést, legutóbb áprilisban lépett kötelek közé, amikor Bryant Jenningset győzte le egyhangú pontozással. Ez lesz a 28. címvédő meccse, ami rekord a nehézsúlyban.

Kihívója 24 mérkőzést vívott eddig a profik között, ezek mindegyikét megnyerte. A 206 centis Fury - három centivel magasabb az ukránnál - márciusban a német Christian Hammert verte legutóbb, ezzel megvédte Európa-bajnoki övét és megszerezte a WBO nemzetközi bajnoki címét is.

A 12 évvel fiatalabb Fury Klicsko lemondása után úgy reagált: pontosan az történt, amire számított. Azt sugallva, mintha megijedt volna tőle az ukrán.