2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Tyson Fury nekimegy Klicskónak: Enyém lesz az összes öved

2015.11.28. 10:58

Az ukrán Vlagyimir Klicsko sérülése miatt egy hónappal elhalasztották, szombat este azonban megrendezik a nagy érdeklődéssel várt nehézsúlyú világbajnoki címmeccset, amelyiken az angol Tyson Fury lesz a kihívó. Klicsko mindhárom nagy szervezet (WBO, WBA, IBF) nála lévő vb-övet kockára teszi.

Fury mérlege eddig makulátlan, mert mind a 24 meccsét megnyerte, és csak hatot nem KO-val.

2008 decemberében, a pekingi olimpia bronzérme után állt profinak, az első meccsén Gyöngyösi Bélát ütötte ki Manchesterben az első menetben.

Derek Chisorával kétszer is mérkőzött, előbb pontozással, majd kiütéssel verte. Őt azért érdemes megemlíteni az eddigi pályafutásából, mert Klicsko bátyja, Vitalij is találkozott vele három éve, ő is megverte.

Fury 12 évvel fiatalabb a 39 éves Klicskónál, és nyolc centivel magasabb, ami ritkaság. Méretbeli különbség tehát most egyáltalán nem lesz, ami azt feltételezi, hogy akár jó néhány izgalmas menetet is láthatunk, és nem a szokott forgatókönyv érvényesül.

Vagyis, hogy Klicsko megelőző balkezeseivel távol tartja magától riválisát, a jobb kezére pedig kvázi nincs szüksége, annyira egyértelmű a győzelme és a fölénye.

Az ukrán természetesen óriási favorit, 1,2-szeres pénzt fizet csak a sikere a fogadóirodáknál, míg az angolé ötszöröset.

A világ legkeményebb ütközetére készülök. Ha nem így tennék, biztosan veszítenék. Még nem vagyok 100 százalékos állapotban, de még van pár napom. Talán 90 százalékos a formám. Nagy szívvel fog küzdeni Tyson, ebben biztos vagyok, és a szórakoztatásra is megtalálja majd a módot, ami nekem inkább hátrány, mint előny” - magyarázta a Bildnek még a hét közepén.

Fury már eddig is használt showelemeket, énekelt például Klicskónak, de volt, hogy Batman-maszkban jelent meg hivatalos eseményen. Az énektudása kevésbé méltánylandó, mint az üzenet: nálam lesznek az öveid. Ezt szőtte be ugyanis a dalszövegbe.

A düsseldorfi stadionban az összes, mind 40 ezer jegyet eladták. Klicsko nagyon szereti a stadionok atmoszféráját, az eddigi riválisairól mindezt nem lehetett elmondani, mert többen lefagytak, mielőtt még elkezdődött volna a komoly harc. "Mormeck például már az első gong előtt" - jegyezte meg.

Nagy kérdés lesz, hogyan hat a kihívóra az óriási tömeg és érdeklődés. Ha még inkább feldobja, és még inkább tüzeli, akkor egy remek meccset is láthatunk. Ez sem kis szó, mert az elmúlt pár évben verbálisan erősebbek voltak Klicsko kihívói, mint a ringben, ott inkább a gyávaság mellett a tehetetlenség érződött rajtuk.

Háromszor veszítettem, valamennyi vereségből tanultam és erősebb lettem tőle. 2004-ben már nem érintett traumaként, hogy Lamon Brewster legyőzött. Az apaság is megerősített, így megyek a csatába” - összegzett a 63-szoros győztes ukrán.

A találkozó 23 órakor kezdődik.