Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Felesége depressziója nagyon megviselte Klicskót

2015.11.30. 09:17

Több mint egy szimpla vereség, ez megaláztatás – ezzel az elég sokat mondó mondattal indítja értékelését a legnagyobb német bulvárlap, a Bild az ukrán Vlagyimir Klicsko szombat esti kudarca utáni cikket. Az öklöző 12 menet után, egyhangú pontozással négy vb-övét veszítette el, beteljesült, amit a kihívó, Tyson Fury megénekelt az összecsapás előtt.

Majdnem 9 millió tévénéző, és a helyszínen 45 ezer szurkoló látta a bajnok tehetetlen vergődését, aki nem találta a távolságot, sok minden hiányzott belőle a 64. győzelméhez, így negyedik vereségét könyvelte.

11 éve Lamon Brewster verte, és mint Klicsko a meccs előtt elmondta: valamennyi vereség csak erősebbé tette.

Ez az újabb is ilyen hatással lehet, csakhogy már 39 éves, sokkal nehezebb lesz visszajönnie, mint korábban. Abban, hogy nem hagyja abba, szinte mindenki biztos, már csak azért is, mert még négy meccsre szerződött az RTL-lel, és a visszavágó természetesen óriási médiakörítést és pénzt hoz majd – bárhol is rendezzék meg.

A Bayern München korábbi orvosa, Wohlfahrt doktor szerint Klicsko fizikailag teljesen rendben van, mentális téren azonban nem. Nagyon nem.

Erre utalt az ukrán meccs utáni nyilatkozata is: „nem találtam a kulcsot Fury semlegesítéséhez. Jól felkészültem, de nem gondoltam volna, hogy Fury ilyen jól üt. De megcsinálta."

A Bild megemlíti, a koncentrációhiányban komoly szerepet játszhat a családja. Egészen pontosan az aggódás a feleségéért.

 
Az amerikai színésznő, Hayden Panettiere ugyanis a szülése után depressziós lett.

Mindez olyan súlyos volt, hogy egy klinikán kért segítséget. Klicsko Európában készült fel - meg is sérült, ezért nem októberben meccseltek, hanem öt héttel később -, míg a 11 hónapos kislányát gondozó Panettiere a tengerentúlon maradt, és az egyedüllét nem hatott rá jól.

„Nekem ő mindig bajnok marad. Soha nem tudok rá vesztesként tekinteni, és ez így marad”

- mondta a meccs után a 13 évvel fiatalabb színésznő.

A német edzőlegenda, Ulli Wegner a bátorságot és a büszkeséget hiányolta Klicsko fellépéséből. Felidézte emellett még, hogy rosszul reagált Fury mozgására, provokációjára is.

Wegner azt is kiemelte, hogy Klicsko edző nélkül nem fog a jövőben sem kimagaslóan bokszolni. A 33 éves Johnathon Banks ugyanis nem tudott hasznos segítséget adni neki, hiszen nincs megfelelő tapasztalata.

„Azt gondolom, hogy a bátyja, Vitalij Klicsko olyan impulzusokat tudott volna neki adni a sarokból, amik hasznosak és szükségesek. Vlagyimir azonban nem engedte, hogy oda üljön”

- összegzett a tréner.

Vitalij Klicsko maga is bokszoló és világbajnok volt, most Kijev polgármestere.

Wegner szerint ez a meccs ugyan elment, de Klicskót nem döntötték romba, ahhoz ez a vereség még kevés. A visszatéréshez azonban a báty is kellhet.