Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Félprofi csapatokba került Harcsa Zoltán és Bacskai Balázs

2015.12.01. 19:58

Harcsa Zoltánt a British Lionhearts, míg Bacskai Balázst a Caciques de Venezuela választotta ki a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) félprofi csapatbajnokságának (WSB) Lausanne-ban rendezett keddi draftján, melyen új külföldi bokszolókat választhattak ki maguknak a WSB klubjai.

Kovács László szövetségi kapitány tájékoztatása szerint öt magyar öklözőt delegáltak a draftra, az olimpiai ötödik, Európa-bajnoki és Európa Játékok-bronzérmes Harcsa (75 kg) és a 2010-es Európa-bajnok Bacskai (69 kg) mellett a kétszeres Eb-harmadik Varga Miklóst (60 kg), a magyar bajnok Gálos Rolandot (60 kg), illetve a szupernehézsúlyú - WSB-ben már többször szerepelt - Bernáth Istvánt. Utóbbi azonban úgy döntött, hogy az AIBA egyéni félprofi sorozatában, az APB-ben szeretné kipróbálni magát, írja az MTI.

A félprofi sorozatok azért is kiemelt jelentőségűek, mert ezekből is olimpiai kvótát lehet szerezni. Így a most "csapatot talált" magyaroknak megnőnek a lehetőségei, ugyanis az APB-ben és a WSB-ben versenyzők számára májusban Bulgáriában rendeznek olimpiai selejtezőt, melyen a 69 és a 75 kg-os súlycsoportban 3-3 riói helyet osztanak ki.

Idén egyetlen magyar, a kétszeres világbajnoki bronzérmes - a szerdán kezdődő országos bajnokságon is induló - Káté Gyula szerepelt a félprofi versenyrendszerben, s ő jövőre is ott lesz az APB mezőnyében.