Gerzson
-3 °C
2 °C
Liu Shaoang
ma 11:00
Liu Shaoang
Rövidpályás gyorskorcsolya

Lebecsül engem, ez még jól jöhet

2016.02.11. 22:43

Bedák Zsolt szerint nem ő az esélyes, ugyanakkor ezt kihasználva szeretne bizonyítani a Fülöp-szigeteki Nonito Donaire elleni ökölvívó világbajnoki címmérkőzésen, amelyet Magyarország kizárólag az M4 Sport közvetít.

A 32 éves magyar bokszoló csütörtökön az M4 Sport stúdiójában elmondta, jövő héten kezdi a felkészülést az április 23-án, Manilában sorra kerülő 12 menetes összecsapásra, amelynek tétje a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú világbajnoki öve lesz.

"Ő az esélyes, arra számítok, hogy lebecsül engem. Kőkemény felkészülésem lesz jövő héttől, ami pont tíz hetet jelent. Ez elegendő arra, hogy maximálisan készen álljak a mérkőzésre" - nyilatkozta Bedák, aki izgalmas, jó bunyót ígért. 

Rácz Félix, a Felix Promotion menedzseriroda tulajdonosa elmondta, Bedák pályafutása csúcspontjára készül ezzel a mérkőzéssel, amelyen leginkább a címvédő Donaire-nek van igazán veszteni valója.

Hozzátette, a szakportálok szerint a fülöp-szigeteki ökölvívó talán most lesz a legsebezhetőbb, mivel a közelmúltban több kemény csatája volt, így talán kicsit megkopott.

Magyar ökölvívó négy éve nem küzdhetett világbajnoki címmérkőzésen, akkor Balzsay Károly a nagyközépsúlyú WBA-címét tette kockára Dimitrij Sartison ellen.

Bedák 26 eddigi profi mérkőzéséből 25-öt megnyert, egyszer vereséget szenvedett. Az Erdei Zsolt irányításával készülő, amatőrként Európa-bajnoki bronzérmes Bedák Zsolt majdnem három évig nem bokszolt, 2013 márciusi visszatérése óta azonban már tíz meccset vívott, és valamennyin győzött.

A WBO jelenlegi világbajnoka, Nonito Donaire egy évvel idősebb Bedáknál, 39 profi meccsen van túl: 36 győzelem mellett háromszor veszített. A vb-övet decemberben a mexikói Cesar Juarez legyőzésével szerezte meg és Bedák ellen teszi először kockára.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft