A bokszoló Harcsa Zoltán tett egy lépést az olimpia felé

2016.04.10. 17:51

Harcsa Zoltán a nyolcaddöntőbe jutott vasárnap délután az amatőr ökölvívók idei első olimpiai kvótaszerző versenyén a törökországi Samsunban, írja az MTI.

A 75 kilogrammosok között az olimpiai és világbajnoki ötödik Harcsa - a magyar szövetség beszámolója szerint - 3-0-ás pontozással lépett túl a dán Ritti Ambagón. Az Eb-harmadik magyar öklöző ellenfele a 16 között az örmény Arman Hovhikjan lesz kedden.

A 81 kilós Tallósi Péter a szlovák Matus Strinskóval mérkőzött, bár a 19 éves magyar újonc kiválóan helytállt, az összecsapást ellenfele nyerte 3-0-ra.

Varga Miklós (60 kg) a szlovák Michal Zatorsky ellen lépett szorítóba a 16 közé jutásért, és 3-0-ra nyert. A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmesre a brit Joseph Cordina vár a keddi nyolcaddöntőben.

Bacskai Balázs (69 kg) ellenfele a görög Dimitriosz Cagkrakosz volt, a 2010-es Eb-győztes magyar öklöző is 3-0-ra győzött. Ellenfele az olasz Vincenzo Mangiacapre lesz kedden a 16 között.

Samsunban a tíz férfikategóriában három-három riói kvótát osztanak, míg a nőknél a döntősök szereznek olimpiai indulási jogot. A súlycsoportok harmadik riói kvótájáról az elődöntők veszteseinek jövő hétvégi - a döntőkkel együtt sorra kerülő - meccsei döntenek.

A magyar öklözőknek még nincs kvótájuk.