Pénteken búcsúztatják Muhammad Alit

2016.06.06. 12:58

 Szülővárosába, a Kentucky állambeli Louisville-be szállították a legendás bokszoló, Muhammad Ali holttestét. A búcsúztatót péntekre tervezik.

"Ali újra itthon van" - írta vasárnap a Twitteren a város polgármestere, Greg Fischer.

A koporsót és a sportember hozzátartozóit egy magánrepülőgép szállította Louisville-be Arizonából, ahol Ali pénteken elhunyt.

Az olimpiai aranyérmes és profi nehézsúlyú világbajnok Muhammad Ali koporsóját egy temetkezési vállalathoz vitték, ahol több tucat rajongó várta. A város iszlám központjában vasárnap ökumenikus istentiszteletet tartottak az elhunyt tiszteletére. A ház előtt, ahol Ali felnőtt, továbbra is gyűlnek az emlékezés virágai.

A polgármester úgy fogalmazott: a város készen áll egy különleges sportember nagyszabású búcsúztatására, amelyre a világ minden pontjáról várják a gyászolókat. A tervek szerint csütörtökön a szűk család vesz búcsút Muhammad Alitól, majd pénteken a város utcáin viszik végig a koporsót, hogy mindenki elköszönhessen a legendától.

Muhammad Ali 74 éves korában hunyt el pénteken. Több mint harminc éve Parkinson-kórban szenvedett, csütörtökön pedig légzőszervi problémákkal került kórházba.