Fury szteroiddal bukott, ezért maradhatott el a Klicsko elleni meccse

2016.06.26. 16:53 Módosítva: 2016.06.26. 16:59

Miközben a fél világ a focira figyel, a másik része igazi nagy bokszmeccsre készülődött, Manchesterben rendezték volna a Klicsko–Fury nehézsúlyú bokszmeccset, amely a tavaly novemberi címegyesítő meccs visszavágója lett volna. Akkor Fury meglepetésre legyőzte az ukrán bajnokot, Vlagyimir Klicskót.

Két héttel a meccs előtt azonban Fury menedzsmentje váratlanul lemondta a találkozót, a pénteki hírek szerint ugyanis az angol „cigány király” Fury futás közben kificamította a bokáját, erről képeket is tettek fel az instagramra, amelyen az alaposan bevérzett lába látható, majd Fury is sajnálkozott a sérülés miatt.

A hétvégén azonban robbant a bomba, és kiderült, Fury egy tavaly levett mintájában anabolikus szteroid nyomaira bukkantak, és a brit antidopping szervezet eljárást indított ellene.

Nemrég  Fury arról beszélt , hogy sportága erősen doppingfertőzött. „Csak ránézek egy fickóra, és egy pillanat alatt megmondom, hogy tele van-e a teste doppinggal. Ne mondd nekem, hogy a sportolók 99 százaléka nem használ tiltott szert, miközben a testük olyan, mint egy görög istené" – mondta a brit bunyós.

Fury ennek megfelelően tagadja, hogy doppingolt volna, ehhez képest már arról írnak a lapok, hogy a doppingszerek sztárját, nandrolont találtak a szervezetében. Ez a szer növeli az izomzatot, és csökkenti a fáradtságot, mi is írtunk róla.