Két magyar ezüst a szabadkai Aranykesztyűn

2016.07.24. 09:24

A szabadkai 34. Aranykesztyű ifjúsági ökölvívó tornán a magyar csapat két ezüst és hat bronzérmet szerzett. A döntőkben Kozák László és Tallósi Péter is kazah bokszolótól kapott ki.

Alvics Gyula, a magyar csapat egyik edzője így értékelte a versenyt: "A 10 súlycsoportban a kazahok 16 versenyzőt hoztak, akadt olyan kategória, ahol döntőbe is került mindkét kazah. Kozák kazah ellenfele kiemelkedett a mezőnyből. Kozák az első menetben többnyire magára húzta a ellenfelét, taktikai megfontolásból, ez nem igazán jött be. Első menet kis kazah előnnyel kezdődött. A második menetben Kozák azt a feladatot kapta, hogy maradjon középen, és előzze meg ellenfelét. A második menet Lacié volt. A harmadik menetben mindkét versenyző jól bunyózott, nagy iramú mérkőzés volt. Talán a döntök közül a legnívósabb volt az övék, vastapsot kaptak! 2-1 re a kazah nyert, örült is neki nagyon."

"Tallósi ellenfele egy fejjel alacsonyabb volt, balkezes, folyamatosan nyomás alatt tartotta Pétert. Halványan elment az első menet. Azt a taktikai utasítást kapta, hogy folyamatosan mozogjon lábon, kapja el a kazah ritmusát, majd üssön bele hosszú kézzel az indításába. Jól alakultak a dolgok, szinte így ment el a következő két menet. Nálunk Tallósi nyert."