Harcsa: Egy életre elvette a kedvemet a bunyótól

2016.08.12. 19:19

Befejezték szereplésüket a magyar ökölvívók az olimpián, Harcsa Zoltán technikai KO-val kapott ki a kubai Arlen Lopeztől a 75 kg-osok nyolcaddöntőjében. A magyar bokszoló az első menetben egyenrangú ellenfele volt a világbajnoknak, de a végén nem figyelt, nem védekezett, és egy balhorog a mérkőzés végét jelentette.

„Nem éreztem, hogy jobb, erősebb, vagy jobb mozgású lenne a kubai. Én is találtam, ő is, ez az egy ütése volt, amit pont jókor dobott el. Amit cselekedtem a ringben, az ösztönösen jött, a 80 százaléka be is jött annak, amit elterveztem.

Csak egy tizedmásodpercre hagyott ki a figyelmem, pont jókor ütött, jó helyen talált el” – mondta a vereség után a londoni olimpia ötödik helyezettje.

Harcsa Zoltán szerint tudta, mivel lehet keresnivalója az első kiemelt ellen, de elismerte, hogy talán többet kellett volna kezdeményeznie.

„Nagyon elkeseredtem. Egy életre elvette a kedvemet a bunyótól. Most nem tudok arra gondolni, hogy ez löketet adna bármilyen irányba” – emelte ki.

A Vasas bokszolója nem bosszankodott amiatt, hogy rossz volt a sorsolása, és a nyolcaddöntőben a világbajnok várt rá, mint mondta, aki olimpiai bajnok akar lenni, annak mindenkit meg kell vernie. A jövőjéről nem beszélt, egyelőre csak pihenni szeretne a fárasztó elmúlt időszak után.