Balzsay és Erdei rázhatja helyre a magyar amatőr bokszot

2016.09.06. 20:28

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnökségének keddi határozata szerint a jövőben - a posztjáról lemondott Kovács László helyett - ifjabb Balzsay Károly lesz a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

Balzsay négyéves megbizatást kapott,  a felnőttek mellett az ifjúsági válogatott felkészítéséért is felel majd. A versenyzőként Európa-bajnoki ezüstérmes, profi nagyközépsúlyú világbajnok munkáját a nagy világversenyeken Erdei Zsolt, vb- és Eb-győztes, profi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú világbajnok, a Madárfészek Akadémia vezetője segíti majd.

A válogatottat 2009-től vezető Kovács László szakmai igazgatóként dolgozik tovább, feladatai között lesz a szakmai tervek kialakítása, az egyesületek szakmai munkájának ellenőrzése és a sportágfejlesztési program irányítása, írja az MTI.

A női szakág élén szintén változás történt, ott is korábbi kiváló versenyzők kaptak megbízást: a felnőtt válogatott vezetőedzőjének a többszörös világ- és Európa-bajnok Kovács Máriát, míg az utánpótlás élére az Eb-harmadik Ancsin Katalint nevezték ki. A két újonc tréner munkáját szaktanácsadóként segíti majd az eddigi szakvezető id. Balzsay Károly.

A keddi döntések szerint erős kontrolling rendszert és folyamatos központi edzőtáboroztatást vezetnek be. Az ifjúsági korú versenyzők részére ösztönző rendszert alakít ki a szövetség, illetve életpályamodellt vezet be a legtehetségesebbek számára.