Kiakadt az orosz KO-király, elvették a győzelmét

2016.11.20. 17:15

Andre Ward egyhangú, de vitatható pontozással győzte le Szergej Kovaljovot, így ő a nagyközepsúly világbajnoka három bokszszervezetnél is, az IBF, a WBO és WBA címeit is megszerezte. Kovaljov ezzel elvesztette veretlenségét, Wardnak megmaradt. Az orosz korábbi 30 meccsén 26-szor KO-val nyert.

A meccs után mindhárom pontozó a második menetben padlót is fogó Wardot hozta ki győztesnek, mindhárman 114-113-ra adták az amerikai sikerét. Több szakértő is úgy gondolja azonban, hogy főleg a meccs elején irányító Kovaljov volt a jobb, természetesen az orosz is osztja ezt.

„Örülök az emberek véleményének, szerintem is én nyertem ezt a meccset. Természetesen elégedetlen vagyok, de az élet így is szép. A küzdelem jóval tisztább volt, mint ez a döntés, amellyel nem értek egyet. Mindenki látta, mi történt. Nézd meg az ő arcát, és nézd meg az enyémet. Nem gondolom, hogy azért nyertem meg ezt a meccset, mert én ejtettem sebet először, hanem mert én irányítottam, ő meg menekült előlem. Legyen egy második meccsünk!" – nyilatkozta a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Ward azt mondta, hogy nem igazán rázta meg az orosz padlóztató ütése, inkább ébresztő jel volt számára, ami után menetről-menetre őrölte fel ellenfelét.

Ward edzője, Virgil Hunter azzal magyarázta a győzelmüket, hogy Kovaljov nem vállalta fel a belharcot, és hogy messzebb maradt, több tiszta ütést szedett be.