Mayweather körbepofozná McGregort a ringben

2016.12.02. 10:07

Conor McGregor kiváltotta a profi bokszengedélyt. Az MMA-s ezzel üzent Floyd Mayweathernek, hogy megverekedne vele a ringben.

Az év legtöbbet tárgyalt témája az MMA és a boksz rajongói közt, hogy létre jöhetne-e egy McGregor-Mayweather-álommeccs. A ketrecben pusztító harcmodoráról és hatalmas arcáról híres ír Conor McGregor José Aldo legyőzése után hozta fel a témát, majd azóta egész évben rendszeresen beszólogatott a történelem egyik legnagyobb bokszolójának tartott, az azóta már visszavonult Floyd Mayweather Jr.-nak, aki újra és újra kihívott.

Mayweather eleinte partner volt a játékban, még egy kamuplakátot is megosztott a meccsről az Instagramján, sőt májusban az édesapja is megerősítette, hogy tárgyalnak a meccs összehozásáról, ám azóta ejtették a témát.

McGregor azonban továbbra sem tágít, megszerezte a profi bokszengedélyt Kalifornia államban. Ez látszólag jelentős előrelépés a százmillió dolláros meccs felé, ám Mayweather promóciós cége csak figyelemfelkeltő akciónak nevezte az MMA-s engedélykiváltását, továbbra is elutasítják a meccset.

„Az egész csak egy játék. Egy előre kiszámított kísérlet, hogy növeljék a rajongók számát" – nyilatkozta Leonard Ellerbe az ESPN-nek. „Megszerezte a bokszengedélyt, gratulálunk neki. Conor McGregor azt mond, amit akar, de van egy főnöke, aki az UFC elnöke, és mivel szerződés köti az UFC-hez, még akkor se bokszolhatna Mayweatherrel, ha tényleg akarna, mert a főnökei nem engednék. Túl okosak hozzá, és soha, de soha nem engednék egy ringbe Floyd Mayweather Jr.-ral, mert mindenki tudja, hogy mi lenne a vége. Körbepofoznák a szorítóban."

Bár McGregornak jónak számít a boksztudása az MMA-ban, Mayweather ellen komolytalan ellenfél lenne a bokszoló promótere szerint.

Ellerbe arra is kitért, hogy Mayweather 20 éven keresztül verte a világ legjobbjait, míg McGregornak összesen 20 meccse volt, és abból is 3-szor kikapott, úgyhogy – bár tiszteli az UFC-t, illetve magát McGregort is –, de ez a dolog szerinte semmi másról nem szól, minthogy a védence nevével próbálnak marketing előnyhöz jutni, és népszerűséget szerezni. „Floyd a Bahamákon élvezi az életet, és nem gondol sem McGreorra, sem bárki másra" – zárta le végül a témát.

McGregor akciója a hozzáértők szerint nem is az álommeccsre irányul, egyszerűen magát szeretné jobb tárgyalópozícióba hozni az UFC-vel szemben. A szervezettel több konfliktusa is volt az utóbb időben, legutóbb november 26-án, amikor az UFC inaktivitásra hivatkozva megfosztotta a 2015 decemberében szerzett pehelysúlyú világbajnoki címétől.