József, Bánk
-7 °C
0 °C

Veretlen ausztrál venné el Pacquiao övét

2017.01.11. 10:41

Manny Pacquiao április 23-án az ausztrál Jeff Horn ellen védheti meg a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki övét.

A fülöp-szigeteki ökölvívó újabb meccsének helyszíne még bizonytalan. Amint a két bokszoló menedzserei szerdán jelezték, a céljuk az, hogy Ausztráliában, egy nagy szabadtéri stadionban rendezzék meg a csatát, ám ha erre nem lesz mód, több más ország - köztük az Egyesült Államok - is szóba jöhet házigazdaként.

Az MTI tudósítása szerint a 38 éves Pacquiao tavaly áprilisban, Timothy Bradley elleni sikere után bejelentette visszavonulását, ám hamar változtatott tervén és novemberben már címmeccset vívott az amerikai Jessie Vargas ellen.

Az őszi 12 menetes csatát egyhangú pontozással nyerte, ezzel elhódította a WBO övét. A pályafutása során nyolc különböző súlycsoportban is világbajnok klasszisnak az áprilisi lesz a 68. profi mérkőzése, az eddigieken 59 győzelem, két döntetlen és hat vereség a mérlege.

Jeff Horn tíz évvel fiatalabb, 17 profi meccsén még nem talált legyőzőre (16 győzelem, 1 döntetlen). Kihívói státuszát annak köszönheti, hogy második a WBO rangsorában. A bokszoló szerepelt a 2012-es nyári olimpiai játékokon, ahol egy zambiai és egy tunéziai bokszolót legyőzött, majd a későbbi ezüstérmestől, az ukrán Denisz Berincsiktől kikapott.

"A legutóbbi meccsein láttam néhány gyengeséget a bokszában. Tudom, mik ezek, ezért is gondolom, hogy le tudom győzni" - mondta magabiztosan Horn.