Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A magyar boksz magának vitt be mélyütést

2017.02.08. 20:00

Magyaroszágon a Bocskai-emlékverseny a legjelentősebb nemzetközi amatőr boksztorna, amin szinte kötelessége elindulnia a legjobb hazai ökölvívóknak, idén azonban a debreceni versenyen már a rajt is elég kellemetlenre sikerült. Sorra léptek vissza a bunyósok.

Azt már előre lehetett tudni, hogy Harcsa Zoltán megoperált könyöke miatt nem indul, de a hazai szövetség közleményéből kiderült, hogy Bacskai Balázs fogászati problémák miatt lépett vissza, Varga Miklós pedig súlyproblémái nem került fel a sorsolási táblára. A szupernehézsúlyú bajnok Bernáth István Görögországban tartózkodik.

A férfiaknál128, a nőknél 19 versenyző indul, 20 ország képviseletében.Teljes csapattal szerepel a férfiaknál Lengyelország és Ukrajna, a nőknél mindhárom olimpiai súlyban nevezett Kína, Lengyelország, Oroszország, természetesen a magyarok mellett (23 férfi és 5 nő).

„Sajnos csalódottan kell tudomásul vennünk, hogy foghíjas a legjobb magyarok mezőnye. Kérem, hogy buzdítsák a fiatalokat, bennük az erő, övék a jövő. Köszönet Debrecennek, hogy minden időben kitartott a sportágunk mellett és a jövőben is számíthatunk a város vezetésére" – mondta a szövetség elnöke, Csötönyi Sándor.

Az első 13 magyar versenyző közül csak négy jutott tovább: Fodor és Könnyű (64 kg), Vadász (69 kg), Hegyi (75 kg).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?