Erzsébet
1 °C
4 °C

A 48 éves világbajnok látványosan megkímélte ellenfelét a KO-tól

2017.02.18. 13:33

Roy Jones hamarosan felzárkózik Bernard Hopkins mellé azzal, mert 48 évesen lett profi bokszvilágbajnok. (Hopkins egy évvel idősebben nyert.) Jones a WBF cirkálósúlyú övét szerezte meg. 

A címmecsen az ellenfél sem volt fiatal, a kanadai Bobby Gunn 43 évesen küzdött az övért. Jones nem hagyott neki sok esélyt, a meccs elejétől irányított. A hetedik menetben meg is rendítette Gunnt, aki egyre kevésbé tudott bármit is csinálni. Jones talán ki is üthette volna, de hátralépett, játszott az ellenféllel. Végül a nyolcadik menetben a mérkőzésvezető léptette le a kanadait.

Jones négy súlycsoportban, hat világbajnoki címet szerzett korábban. Első övét még 1993-ban szerezte. Korábban őt tartották a legjobb bokszolónak súlycsoportoktól függetlenül. Karrierje során 74 meccse volt, 65-öt megnyert, 47-et KO-győzelemmel.

Többször mondták már, hogy  vissza kéne vonulnia, de Jones annak ellenére is maradt a bokszban, hogy 2015 végén csúnyán kiütötték

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?