Jolán
7 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Tyson Fury katasztrofális állapotban van

2017.05.02. 12:31

Valószínűtlen Anthony Joshua és Tyson Fury összecsapása a nehézsúlyú boksz világbajnoki címekért, előbbi mérkőzésszervezője szerint.

"Mérföldekre van attól, hogy újra küzdjön. Katasztrofális fizikai állapotban van, nincs még versenyzői engedélye sem" - mondta Furyról Eddie Hearn azután, hogy Joshua szombat este Londonban technikai KO-val legyőzte Vlagyimir Klicskót, ezzel megvédte a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoki címét, illetve megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) vb-öveit.

Az összecsapás szerződésének záradéka lehetővé teszi a vesztes számára, hogy visszavágót kérjen, de Klicsko azt mondta, időbe telik, amíg ezt eldönti. Ha az ukrán visszavonul, akkor a 27 éves, veretlen Joshua a korábbi nehézsúlyú bajnok Furyval találkozhatna, aki tavaly októberben mondott le a WBA és a Boksz Világszervezet (WBO) övéről.

"Senki nem szeretné jobban újra a ringben látni Furyt, mint én, de ez még nagyon messze van. A következő meccs nem ellene lesz, mert nem készülne fel időben" - szögezte le Hearn.

Fury 2015 novemberében nagy szenzációt keltve legyőzte Vlagyimir Klicskót, elvette címeit, ám ez után mentális problémákkal küzdött, kétszer is lemondta a visszavágót. Később kiderült, hogy egy ellenőrzésnél kokaint találtak a mintájában, a brit profi bokszért felelős szervezet (BBBC) pedig - aznap, amikor lemondott címeiről - felfüggesztette versenyzési jogát. Tavaly ősszel egy interjúban bevallotta, hogy mániás depresszióval küzd, ezért iszik és drogozik, de állítja, sosem doppingolt. (MTI)

15%
7990 Ft
6792 Ft