700 millió dollárt bokszolt össze, mégsem tudja befizetni az adóját Mayweather

2017.07.10. 18:23

Negyvenkilenc meccses profi karrierje során nagyjából 700 millió dollárt keresett eddig Floyd Mayweather, de az adófizetéssel így is gondjai akadnak, szúrta ki az ESPN a Law360 jogi weboldalon.

A 40 éves amerikai július 5-én fordult fizetési halasztási kérelemmel az amerikai adóhatósághoz (IRS), azt kérve, hogy a 2015-ös adóját az augusztus 26-i, Conor McGregor elleni csúcsmeccs után fizethesse be. Az indoklás szerint Mayweather lényegében teljes vagyona mozgósíthatatlan állományban fekszik, augusztus 26-án viszont komoly bevételre számít, ebből fizetné ki az ismeretlen mértékű adótartozását. Mayweather emellett azt is kérte, hogy csökkentsék a kései fizetés miatt rá kiszabott büntetést – ez minden eltelt hónap esetén plusz fél százalékot jelent, vagyis a bokszoló jelenleg az eredeti összeg 107,5 százalékával tartozik az IRS-nek.

Mayweather csak a 2015 májusi Manny Pacquiao elleni meccsével nagyjából 220 millió dollárt keresett, csak a garantált pénzdíja 100 millió dollár volt, az erről szóló csekkel még Instagramon is kérkedett. Az augusztusi csúcsmeccsen legalább ekkora bevételre számíthat majd az MMA-s Conor McGregor ellen.

Azt nem tudni, hogy Mayweather pontosan mikbe fektette 700 millió dolláros vagyonát, de nagyjából lehet sejteni, hogy kocsikban (legalább 15 millió), méregdrága órákban, ékszerekben és hatalmas házában van a nagy része.