Vlagyimir Klicsko bejelentette visszavonulását

2017.08.03. 10:25 Módosítva: 2017.08.03. 14:09

A korábbi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok, Vlagyimir Klicsko befejezte pályafutását, jelentette meg a hírt csütörtökön számos mérvadó európai hírforrás, köztük a BBC. Az ökölvívó saját, hivatalos oldalán videóüzenetben búcsúzott el rajongóitól.

A videóban Klicsko elmondja, hogy 27 éve kezdett sportpályfutásába, ami a legjobb döntés volt, amit csak hozhatott. Ennek köszönhetően bejárta a világot, új nyelveket tanult, üzleti és szellemi tulajdonokra tett szert, illetve segíthetett kevésbé szerencsés embertársainak, hogy megvalósíthassák álmaikat. Minderre a sport és az ökölvívás globális elismertsége teremtett lehetőséget, valamint a saját tehetsége, legfőként pedig a hűséges szurkolói. Ám az életben mindenki számára eljön a pillanat, amikor váltani kell, új fejezetet kezdeni, és ez alól ő sem kivétel. Számára most jött el ez az idő, ezért izgatottan és teljes elhivatottsággal fordul az új kihívások felé, remélve, hogy a váltás – amit egyébként már évek óta tervez – legalább olyan sikeres lesz, mint eddigi pályafutása ökölvívóként. Végezetül arra kéri szurkolóit, hogy ne búcsúzzanak el egymástól, hanem együtt folytassák az utat az új területen, közösen osztozva a jövőbeli sikereken. (Hogy az új terület mi, azt nem pontosítja.)

Klicsko a visszavonálassal eléggé meglepte a bokszvilágot, mivel mindenki az Anthony Joshua elleni visszavágójára várt. Az ukránt áprilisban, a Wembley stadionban győzte le Anthony Joshua, az utóbbi évek legjobb meccsén, egy káprázatos felütéssel megrendítve, majd kiütve a kategória évtizedes uralkodóját. 

Lényegében ez az ütés nyugdíjazta a világbajnokot:

A 11. menet, attól a bizonyos Joshua felütéstől

A hírek arról szóltak, hogy a londoni mérkőzés szerződésében szerepelt egy november 11-i Las Vegas-i visszavágó is, szervezés alatt is volt a nagy esemény, de ezek szerint már nem fogják megrendezni.

A 41 éves bokszoló 64 nyert mérkőzés és öt vereség után döntött a befejezés mellett. Érdekesség, hogy első profi mérkőzését egy magyar ellen vívta.