Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Szellő Imre állhat bosszút Erdei legyőzéséért

2018.01.03. 08:42

Szellő Imre, a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú interkontinentális bajnoka Erdei Zsolt egyetlen profi legyőzője, az orosz Gyenyisz Gracsov ellen lép ringbe.

A Felix Promotion közleménye szerint a február 16-i, budapesti gála főmérkőzése lesz a tízmenetesre tervezett összecsapás, amelyet az eddigi 19 találkozóján győztes Szellő és a 16 győzelme mellett 5 vereséget és 1 döntetlent számláló 35 esztendős orosz öklöző vív majd.

Gracsov 2013 márciusában - meglehetősen vitatott körülmények között - győzte le az addig veretlen Erdeit. Gracsov után négyszer kapott ki, Rácz megpróbált összehozni egy visszavágót is Erdeivel, de nem jött össze.

Az akkori meccs olyan visszhangot váltott ki, hogy visszanéztük Winkler Róberttel, és újraszámláltuk a találatokat is. Elképzelni nem tudtuk, mégis, hogyan hozhatták ki Gracsovot győztesnek.

Az orosz kisebb kihagyás után 2016 végén tért vissza, tavaly kétszer lépett ringbe, és akkor nyerni tudott.

A gálán, amelyet az M4 Sport közvetít, szorítóba lép még magyar részről Egedi Renátó, a WBO nagyközépsúly ifjúsági bajnoka, Kis Máté, a félnehézsúly újdonsült magyar bajnoka és Bacskai Balázs, korábbi amatőr junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok olimpikon, középsúlyú profi magyar bajnok.

Az esemény nemzetközi vonalát a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális bajnok német-albán Shefat Isufi (25 győzelem, 3 vereség, 2 döntetlen) címvédő küzdelme, valamint James és Toni Kraft újabb magyarországi mérkőzése erősíti.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!