Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még csak ütnie sem kell, már érmes az ausztrál bokszoló

2018.04.04. 14:04

Még el sem kezdődött az Ausztráliában a Nemzetközösségi Játékok bokszversenye, de egy hazai versenyző úgy vághat neki a küzdelmeknek, hogy már biztosan érmes. Egyetlen egyet sem kell ütnie ehhez.

Az oka elég egyszerűen, a női 51 kilósok mezőnyébe csak heten neveztek, az egyetlen kiemelt, akinek az első körben nem kell bokszolnia, az ausztrál Taylah Robertson lett. Robertson erőnyerőként tehát egyből az elődöntőben kezd, és a boksz szabályai szerint bronzérem jár mindkét elődöntő vesztesének.

Az egykori Brit Birodalom országainak rendezett játékokon nem ez lesz az első ilyen eset. 1986-ban a férfi szupernehézsúlyban csak három induló volt az afrikai országok bojkottja miatt. A walesi Aneurin Evans így egyből a döntőben találta magát, ahol aztán Lennox Lewistól kapott ki. Ugyan létezett olyan szabály, hogy minimum öt induló kell ahhoz, hogy mindhárom érmet kiadják, de végül ezt felfüggesztették ebben az esetben.

(via BBC)