A KO-királyt felbosszantották, a 2. menetben lemosta ellenfelét

2018.05.06. 09:34

A kazah Gennagyij Golovkin gyorsan igazolta a papírformát szombat éjszakai címmeccsén, a kazah középsúlyú bokszoló már a második menetben kiütötte az amerikai Vanes Martirosyant, így három világbajnoki övet (WBA IBO, WBC)  védett meg. 

Golovkin utoljára tavaly szeptemberben bunyózott, hosszú sorozata szakadt meg Saul Alvarez ellen. Döntetlenre hozták ki a bírók a meccset, és a kazahnak ez volt az első olyan profi meccset, amit nem nyert meg. 

Az eredeti tervek szerint újra Alverezzel bokszolt volna címvédő meccsen, de ellenfele megbukott egy doppingvizsgálaton, így Martirosyan ugrott be helyette. Nem adtak neki sok esélyt, mert két évet kihagyott az örmény származású amerikai. 

Golovkin kiütötte Martirosyant is

Martirosyan viszont elég magabiztosan kezdett, meglepte Golovkint, több tiszta találatot bevitt az első menetben. A másodikban viszont a kazah teljesen felpörgött, agresszív stílusával elsöpörte Martirosyant. A menet közepén egy jobb csapottal indított, majd a köteleknél megsorozta a védekezni képtelen ellenfelét. 

AKO-művész Golovkinnak ez volt a 34. kiütése és a 38. győzelme. Sorozatban huszadszor védte meg világbajnoki övét, ezzel beállította Bernard Hopkins győzelmi rekordját is.