Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszavonult a nehézsúlyú boksz bajkeverője

2018.06.12. 14:56

A korábbi nehézsúlyú világbajnok bokszoló, David Haye bejelentette visszavonulását.

A 37 éves bunyós döntése racionális, legutóbbi meccsén KO-val kapott ki, így gyakorlatilag elvesztette annak a lehetőségét, hogy újra nagy nevekkel és címekért bokszoljon.

000 14L0XI

„Láttam az érkező ütéseket, de nem voltam már elég gyors, hogy megússzam azokat. Megtaláltam a réseket, de nem volt meg a sebességem és a képességem, hogy kihasználjam azokat. Azok a dolgok, amelyekre valaha képes voltam a ringben – ösztönösen – megcsinálni, már csak a fejemben és a bunyóimról készült videókon léteznek." – idézte a bokszoló közleményét a BBC.

Haye cirkálósúlyban is világbajnok volt, a WBC, a WBO és a WBA övét is megszerezte, mielőtt felment nehézsúlyba. Ott 2009-ben lett világbajnok a WBA-nal, az orosz Nyikolaj Valujev legyőzésével. Evander Holyfield után ő lett a második bokszoló, aki cirkáló- és nehézsúlyú világbajnoki címet is szerzett.

A brit versenyző címegyesítő meccsen Vlagyimir Klicskóval is megküzdött 2011-ben, de nem volt igazi esélye arra, hogy megverje az ukránt. Pontozással veszítette el a WBA-övet. Később arra hivatkozott, hogy törött kislábujja hátráltatta.

A verbálisan mindig is nagyon erős Haye veresége után is sokszor támadta a Klicskókat, hogy csak könnyű ellenfelekkel állnak ki bunyózni, de igazán Derek Chisorával tudtak jól szájkaratézni, minden lehetőséget kihasználtak a balhékra. Chisora egyszer neki is ment a Klicsko elleni meccsére nézőként elmenő Haye-re, gyorsan ki is osztottak pár pofont egymásnak. Haye aztán mérkőzésen KO-zta is Chisorát.

Hosszú ideig ez is volt az utolsó meccse, vállsérülése miatt több mint három évet kihagyott. Két meccset még KO-val nyert, az elsőt elsőmenetessel, majd kétszer kikapott, mindkétszer Tony Bellew nyert ellene KO-val, aki így vissza is vonultatta Haye-t.

A sokszor látványosan leeresztett kézzel,  törzsből sokat elmozgó Haye profi bokszolóként 32 meccset vívott, 28 meccsen győzött, 26-szor KO-val, és csak négy veresége volt.