Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pacquiao kilenc év után nyert újra KO-val

2018.07.15. 13:34

A hamarosan negyvenéves Manny Pacquiao kilenc év után tudott újra KO-val nyerni bokszmeccsen. Az argentin Lucas Martin Matthysse legyőzésével a WBA világbajnoki övét is megszerezte.

A karrierje csúcsán már bőven túllévő Pacquaio a Jeff Horntól elszenvedettt pontozásos veresége óta és egy év elteltével most először meccselt újra. A váltósúly világbajnoki címéért a 39 győzelemmel (36 KO) és 4 vereséggel érkező Matthysse-szal küzdött.

A Fülöp-szigeteken szenátorként is dolgozó Pacquaio a kezdéstől dominált a meccsen, gyors ütéseire nem nagyon tudott reagálni az argentin. Matthysse először a harmadik menetben került padlóra.

Az ötödik menetben is rá kellett számolni, több komoly ütést beszedett Pacquaiótól, már ekkor sem volt biztos, hogy folytatja. Matthysse végül húzta még egy kicsit, a hetedik menetben aztán egy újabb felütés után már kihirdették a technikai KO-t.

Pacquiao utoljára 2009-ben nyert KO-val, akkor Miguel Cottót ütötte ki, és életében most először nyert a WBA-nál világbajnoki övet.