Judit
2 °C
7 °C

Csőd szélén az állami milliárdokkal megtámogatott ökölvívás

2018.10.09. 09:27

A Nemzeti Sport információi szerint a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) dolgozói nem kapnak fizetést, veszélyben vannak a hazai versenyek, edzőtáborok, illetve a külföldi versenyeken való részvétel is.

Az ökölvívás a hetedik legeredményesebb magyar sportág, amelyik 10 aranyérmet nyert az eddigi olimpiákon, mindössze két versenyzőnk veszített a döntőben.

Igaz, a legutóbbi aranyat még Kovács István szerezte 1996-ban, most pedig már az siker, ha egy-két győzelmet elérnek az ökölvívóink.

A sportág 2013-ban került be a 16 kiemelt sportág közé, rögtön az első évben 295 millió forintot kapott az államtól. Könnyű kiszámolni, több mint egymilliárdot költött eddig az állam a bokszra, ezek után minimum furcsa, hogy a működésképtelenség határára sodródjon a sportág.

A sportlap azt írja, az augusztusi ifjúsági világbajnokság megrendezése túl sokba került, ezért állt elő a helyzet. A tornát a Duna Arénában bonyolították le.

Erdei Zsolt elnök a kérdésekre nem válaszolt, a felügyelő bizottság vezetője megerősítette, vizsgálat indult.

Orbán Viktor miniszterelnök stratégiai ágazatként kezeli a sportot kormánya hivatalba lépése óta, soha ennyi pénzt nem fordítottak a szövetségekre az adófizetők pénzéből. Aztán kiderült, a sakkozóknál gondok vannak, elnökségi tagok távoztak.

A teniszben négy elnökségi tag mondott le, miután a legjobb játékosok fordultak a vezetés ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?