Konstantin
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Magyar bokszoló vezeti a ranglistát az egyik profi világszervezetnél

2019.03.22. 09:54

Szellő Imre áll az élen a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú ranglistáján.

A profik között hibátlan mérleggel, 23 győzelemmel rendelkező magyar bokszoló februárban még második volt, de a legfrissebb rangsort már ő vezeti, vagyis a kihívók ranglistaelsőjeként várja pályafutása következő, eddigi legizgalmasabbnak ígérkező szakaszát – írta Szellő klubja, a Felix Promotion International.

„Ez a pozíció önmagáért beszél, hiszen szinte minden magyar ökölvívó világbajnok ezen az úton jutott el a világbajnoki címig" – idézi az oldal Kovács Istvánt, a WBO alelnökét. „Ha a jelenlegi világbajnokkal valami történik, lemond a címéről, vagy kötelező címvédést rendelnek el, úgy a ranglistavezető ökölvívó kerülhet kedvező helyzetbe. Óriási dolog eljuttatni ebbe a pozícióba egy ökölvívót, ami Rácz Félix munkáját dicséri."

A WBO a négy jelentős profi boksz szövetség egyike, eddig három magyarnak sikerült itt világbajnoki címet szereznie: Kovács Istvánnak pehelysúlyban, Erdei Zsoltnak félnehézsúlyban és Balzsay Károlynak nagyközépsúlyban. Ugyanakkor hazai menedzselésű magyar ranglistavezető eddig csak egy volt, Nagy János, a Felix Promotion öklözője 2006-ban nagypehelysúlyban. Hozzá csatlakozik most Szellő Imre, aki a klub reményei szerint később a magyar világbajnokok csoportjába is bekerül.

A ceglédi bokszolót egyébként mind a négy nagy szervezet a legjobb 15 között rangsorolja, írja a MTI.

Ne maradjon le semmiről!