Még idén jöhet a nehézsúlyú bombameglepetés visszavágója

GettyImages-1153150084
2019.06.06. 10:54

A nehézsúlyú bokszoló Anthony Joshua promótere szerint még az idén összejöhet a visszavágó Joshua és szombati legyőzője, Andy Ruiz Jr. között. Eddie Hearn Twitteren írt arról, hogy már dolgoznak a szombati, bombamegleptéssel véget érő meccs visszavágóján, ami novemberben vagy decemberben jöhet majd. Ruiz menedzsmentje viszont még nem erősítette meg a tárgyalásokat, sőt, győzteshez méltó módon egy videóüzenetben arról beszélt, hogy ők diktálják a feltételeket, nem Joshuáék.

„A csapatom tárgyal a dologról, számomra az a legfontosabb, hogy egészséges maradjak és készen álljak. Egy hónapot most pihenek, a családommal leszek, utána térek majd vissza az edzőterembe” – fogalmazott Ruiz, aki szerint részéről Európában, az Egyesült Államokban, vagy akár Mexikóban is lehet a mérkőzés.

„Tudom, mik a gyenge pontjai, nekem pedig gyorsabb kezem van és jól bírom az ütéseket” – mondta a visszavágó esélyeiről a szombaton (magyar idő szerint vasárnap hajnalban) óriási meglepetésre nyerni tudó Ruiz. A vereség miatt Joshua négy profi világszervezet, a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki övét vesztette el.

A hétvégi mérkőzés után Ruiz 34 meccsből 33 győzelemmel áll, ebből 22-t kiütéssel vagy technikai kiütéssel nyert meg. Egyetlen vereségét még 2016 decemberében szenvedte el.

(Index/MTI)

Borító- és címlapkép: Andy Ruiz Jr. (b) és Anthony Josua négy vb-övéért zajló címmeccse 2019. június 1-jén a Madison Square Gardenben. Fotó: Al Bello / Getty Images Hungary