Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

A kormány helyre rántotta a bokszszövetséget, jöhet az építkezés

2019.10.01. 10:17

Bajkai István szerint a magyar ökölvívás átalakulás előtt áll, így az általa vezetett szövetségre jelentős feladatok várnak. 

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) élére a vasárnapi tisztújító közgyűlésen megválasztott elnök az M1-en hétfőn azt mondta: a szövetség gazdálkodása és pénzügyi egyensúlya a kormány segítségével helyre állt, jó anyagi háttérrel tudnak gazdálkodni. 

"Múlt december óta minden lényeges kérdést rendeztünk" - fogalmazott Bajkai. 

A sportvezető szerint a boksz a szó mindennapi értelmében látványsportágnak számít, így a következő időszak feladata, hogy új szponzorokat szerezzenek, így többlettámogatást tudjanak biztosítani az egyesületek, tagszervezetek számára. 

A jövő nyári, tokiói olimpiával kapcsolatban kijelentette, a magyar ökölvívás "nem a legjobb állapotában van", éppen ezért a kvótákkal kapcsolatban számbeli vállalást nem is tesz. 

Bajkai István
Bajkai István
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

"Nagy örömmel fogadunk minden lehetséges olimpikont" - nyilatkozta a sportvezető, aki szerint az elsődleges cél, hogy a 2024-es, párizsi játékokon már ne legyenek ilyen kérdések, biztosak legyenek a résztvevő bokszolók számában. Szerinte a tokiói kvalifikáció "nehéz feladat lesz" a magyar boksz jelenlegi helyzetében. 

Bajkai tavaly december 15. óta az elnökség által megbízott pénzügyi biztosként tevékenykedett a szövetségben, amely anyagi problémákkal küzdött. 

A közgyűlés alapszabály-módosítással létrehozta a szakmai társelnök posztot, amit mostantól az előző elnök, a 2017. április 1-jén megválasztott Erdei Zsolt tölt be, aki innentől kezdve csak a sportszakmai ügyekre fog koncentrálni. (MTI)