Bevittem egy finom ütést, és jó éjszakát

2019-12-21T223232Z 1684446337 RC2YZD9U29DY RTRMADP 3 BOXING-HEAV
2019.12.22. 13:57

A londoni Copper Arénában szombaton Tommy Fury meccsénél is jobban várták az angol nézők, hogy mire képes a nehézsúly feltörekvő bokszolója, Daniel Dubois japán ellenfelével szemben. Dubois nem szórakozott sokáig, a második menetben kiütötte Fudzsimoto Kjotarót. 

A 22 éves Dubois elég jó mérleggel rendelkezik, mind a 14 meccsét megnyerte, és ebből csak egyszer nem jött össze a KO-győzelem. A statisztikája szerint Fudzsimoto sem rossz, 21 győzelemmel és 1 vereséggel érkezett Londonba. A helyszín is újdonságot jelenthetett neki, mert minden korábbi meccsét Japánban vívta a 33 éves bunyós.

Dubois nem hagyott sok időt tapogatózásra, a második menet elején egy balossal padlóztatta Fudzsimotót. Nem sokkal később a japán valahogy átvészelt egy kemény sorozást, de aztán esélye sem volt Dubois irgalmatlan erejű jobbosánál, újra a földre került, vége is lett a meccsnek.

Dubois a győzelemmel a WBO nemzetközi bajnoki címét szerezte meg, de reméli, hogy jövőre már olyan pozícióban lehet, hogy világbajnoki címért bunyózzon valamelyik szervezetnél. 

„Bevittem egy finom ütést, és jó éjszakát lett neki. Az első néhány ütés után azt gondoltam, hogy diktálom a saját tempómat, hagyom, hogy rám jöjjön. Tudtam, hogy megvan az erőm, magabiztos voltam" – nyilatkozta a meccs után Dubois. 

Borítókép: Daniel Dubois kiütötte Fudzsimotót (Peter Cziborra/Reuters)