Szeptemberről májusra csúszik az Álvarez-Golovkin csúcsmeccs

2020.07.23. 12:54

Szeptember helyett jövő májusban csap össze harmadszor is a Boksz Világszövetségnél (WBA) középsúlyban címvédő mexikói Saúl Álvarez és a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF) világbajnok, kazah Gennagyij Golovkin, jelenti az MTI a The Athletic értesülése alapján.

A mérkőzés halasztásának oka természetesen a koronavírus – az indoklás szerint a szeptemberre kijelölt dallasi helyszín nem elég biztonságos a járvány miatt, és mivel a szervezők mindenképpen nézők előtt rendeznék meg a mérkőzést, a májusi időpont mellett döntöttek. Az új helyszín viszont még nincs meg, arról később határoznak.

Úgy tudni, hogy a garantált meccspénz Álvarez esetében 45 millió dollár, míg Golovkin 30 milliós honoráriummal számolhat.

A súlycsoportoktól független ranglistákon egyformán a legszűkebb élcsoport tagjaként jegyzett profi bokszolók 2017-ben találkoztak először, amikor Golovkin világbajnokként lépett a ringbe – az az összecsapásuk döntetlennel ért véget. A második meccs, amelyet ugyancsak középsúlyban és megint csak Las Vegasban rendeztek meg 2018-ban, hasonlóképpen szoros csatát hozott, de a három pontozóból kettő a kihívó mexikóit látta jobbnak. Ez volt a kazah Golovkinnek az első profi veresége, amivel a WBA, a WBC és a Boksz Világtanácsnál szerzett övét is elvesztette. Azóta Álvarez begyűjtötte a WBO, a Boksz Világszervezet vb-címét is, míg Golovkin a negyedik jelentősebb sportági világszövetség, az IBF világbajnoka lett.

A 30 éves mexikói profiként 53 meccset nyert, ebből 36-ot kiütéssel, ezen felül van még egy veresége és két döntetlenje. A 38 éves Golovkin, aki amatőrként olimpiai ezüstérmes és világbajnok volt, a profik között eddig 40 meccset nyert (35-öt kiütéssel), és egy-egy döntetlenje és veresége van még.