Bokszmeccs hozhat nézőcsúcsot a Wembley-ben

32494K9-highres
2022.04.06. 13:56
A szervezők megkapták a szükséges hatósági engedélyeket, így kibővíthetik a londoni Wembley Stadion kapacitását az angol Tyson Fury, a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoka és honfitársa, Dillian Whyte április 23-i összecsapására.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint ez azt jelenti, hogy 94 ezren láthatják a helyszínen a 33 éves, pályafutása során még veretlen Fury várhatóan utolsó mérkőzését. A klasszis ugyanis nemrég bejelentette, hogy a meccs után befejezi karrierjét.

A találkozóra mindössze három óra alatt elkapkodták a 85 ezer belépőt, várhatóan a bővítés után piacra kerülő jegyek is gazdára találnak majd, így a 2007-ben átadott, felújított arénában megdőlhet a nézőrekord.

A ringcsata garantált díjalapja meghaladja a 41 millió dollárt, ebből legalább 29 millió Furyé, míg Whyte több mint hétmillióra jogosult. A vb-címmérkőzés győztese további négymillió dollárra számíthat.

A 33 éves Furynak 31 – közte 22 kiütéssel elért – győzelme és egy döntetlenje van. A vele egykorú kihívó 28 nyertes meccset (19 KO) és két vereséget számlál.

(MTI)

(Borítókép: Tyson Fury a Wembley-ben. Fotó: AFP)