Meghalt a bokszoló, aki képzeletbeli ellenfelével verekedett

2022.06.08. 16:02
Meghalt Simiso Buthelezi dél-afrikai ökölvívó, miután bajnoki mérkőzésén az egyik pillanatról a másikra egy láthatatlan ellenféllel kezdett bunyózni. A meccset azonnal megszakították, a sportolót kórházba szállították, és mesterséges kómába helyezték, de belehalt agysérüléseibe.

A Dél-Afrikai Bokszszövetség közleményben jelentette be, hogy meghalt Simiso Buthelezi könnyűsúlyú ökölvívó. Az utolsó mérkőzéséről – amelyen az Afrikai Boksz-világszövetség (WBF) könnyűsúlyú bajnoki címe volt a tét – készült videót felkapta az internet, miután bizarr vége lett. 

Ugyanis a tizedik menetben Buthelezi ellenfelét, Siphesihle Mntungwát a ring kötelei közé ütötte, majd a bíró egy pillanatra megállította a meccset, hogy Mntugwa fel tudjon állni. Aztán a bíró intett, hogy mehet tovább a boksz, ám ekkor ijesztő jelenet következett:

Buthelezi odaállt az egyik sarokhoz, és egy „képzeletbeli ellenféllel” vívott ádáz harcot.

A bíró azonnal megállította a mérkőzést, Buthelezit pedig kórházba szállították, ahol mesterséges kómába helyezték, amelyből sajnos sosem ébredt fel. Az agyában belső vérzést követően vérrög keletkezett, emiatt vesztette életét. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport