16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

Úgy akartam csinálni, mint Mike Tyson – megharapta ellenfelét a bokszoló

GettyImages-1241254854
2022.06.12. 17:22
A WBO NABO nagyközépsúlyú címéért zajló küzdelem nem amiatt lesz emlékezetes, mert Edgar Berlanga megőrizte veretlenségét, hanem azért, mert a mérkőzés közben megpróbálta megharapni ellenfelét, Alexis Angulót.

Vasárnap Edgar Berlanga megőrizte veretlenségét, és legyőzte Alexis Angulót a WBO NABO nagyközépsúlyú címéért zajló küzdelemben. A tízmenetes találkozót egyhangú pontozással Berlanga nyerte, így a nagy reménységű ökölvívó megszerezte a 20. profi győzelmét is. Érdekesség, profi pályafutása első tizenhat meccsét KO-val vagy technikai KO-val nyerte. Maga a mérkőzés nem volt valami izgalmas bunyó. Küzdelem helyett inkább botrány robbant ki a meccset követően. 

UGYANIS A HETEDIK MENETBEN BERLANGA MEGHARAPta ANGULO BAL VÁLLÁT, AZTÁN A FÜLÉT. 

A bíró pedig nem vette észre a szabálytalanságot, mert pont a másik oldalán állt a párosnak. 

Berlanga a meccs után elismerte, hogy megpróbálta megharapni ellenfelét. „Állandóan könyökölni próbált, szóval meg akartam próbálni egy Mike Tysont rajta” – nyilatkozta az amerikai a mérkőzést követően. Mivel semmiféle büntetést nem kapott Berlanga, a sport világa felháborodott az ügyön. 

Az incidens hasonlít ahhoz, mint amikor 1997-ben Mike Tyson megharapta Evande Holyfieldet. Azon a meccsen Tysont kizárták a sportszerűtlen harapása miatt. 

(Borítókép: Edgar Berlanga (j) és Alexis Angulo (b) küzdelme. Fotó: Rich Schultz / Getty Images)   • Hírek
  • Hírek