Tour Down Under: portugál győzelem a 3. szakaszon

2010.01.21. 09:00 Módosítva: 2010.01.21. 09:43

A portugál bajnok, Manuel Cardoso nyerte a Tour Down Under 3., nehéz szakaszát a Vuelta-címvédő Alejandro Valverde és a világbajnok Cadel Evans előtt. Az összetettben továbbra is André Greipel vezet.

Az utolsó kilométereken Valverde csapata, a Caisse d'Epargne vezette a mezőnyt, hogy jó pozícióba kerüljenek a hajrára, de végül Manuel Carduso (Footon-Servetto) volt a leggyorsabb az emelkedős befutón, míg Valverde a második helyre jött be Cadel Evanst megelőzve. "Az utolsó kilométeren olyan volt, mintha teljesen lelassultunk volna, mindenki nagyon kifulladt" - mondta a verseny után Evans. Carduso érthetően nagyon örült a sikernek, Valverde viszont kicsit csalódott volt, hogy bár a csapata keményen dolgoztt, ő egy pillanatra kihagyott a végén, és ez a győzelmébe került. Lance Armstrong a mezőnnyel együtt ért célba. A hat szakaszból álló verseny pénteki napján egy 149,5 km-es távolt kell teljesítenie a versenyzőknek.

Eredmények

A 3. szakasz végeredménye (Unley-Stirling 132.5 km):
1      Manuel Cardoso, Footon Servetto  3:14:38       
2     Alejandro Valverde, Caisse d'Epargne   1mp hátrány   
3     Cadel Evans,  BMC Racing Team            
4     Peter Sagan, Liquigas-Doimo            
5     Mauro Finetto, Liquigas-Doimo

Az összetett állása:
1      Andre Greipel, HTC-Columbia   9:53:38       
2     Greg Henderson, Team Sky  14 mp hátrány    
3     Gert Steegmans, Team RadioShack  14mp      
4     Alejandro Valverde, Caisse d'Epargne  14mp    
5     Robbie McEwen, Katyusha   16 mp
...26      Lance Armstrong, Team RadioShack

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!