Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az olimpiai bajnok is a Tourra készül idén

2010.01.25. 10:12 Módosítva: 2010-01-25 10:19:50

Peking olimpiai bajnoka, Samuel Sánchez tavaly kihagyta a Tour de France-ot a Vuelta és a világbajnokság miatt, idén viszont teljes erőbedobással készül a francia körversenyre.

"Tetszik az idei Tour útvonala, fekszik nekem. Túlzásnak hangzana, ha azt mondanám, győzni megyek, de szerintem a dobogóra képes lehetek odaérni" - nyilatkozta az Euskatel 31 éves spanyol bringása.

Sánchez tavaly a Vuelta a Espana miatt kihagyta a Tourt, ami nem volt rossz döntés, hiszen második lett összetettben Alejandro Valverde mögött. A világbajnokságon kicsit csalódnia kellett, mert éppen lemaradva a dobogóról 4. lett.

Az olimpiai bajnok az Algarvei körversenyen kezdi a szezont február közepén, majd tervei közt szerepel a Párizs-Nizza, a Critérium International, a katalán körverseny és a csapata számára nagyon fontos baszk körverseny is. A Tourra a Dauphiné Libéré-vel vagy a svájci körversennyel fog hangolni.