Contador: Nem vagyok nagy esélyes

MTI/Index
2010.02.01. 00:48 Módosítva: 2015.05.19. 04:11

Hétvégén hivatalosan is bemutatták Bécsben az Astana 2010-es csapatát, és a kazah gárda legnagyobb sztárja, Alberto Contador jókedvűen pózolt a fotósoknak. Mint mondta, jól érzi magát Lance Armstrong nélkül, győzni megy júliusban a Tourra, de nem tartja magát a francia körverseny legnagyobb favoritjának.

"A fő célom, hogy megvédjem a címemet a Touron" - nyilatkozta Contador. -De tudom, hogy ez nem lesz könnyű, mert nem én vagyok az egyetlen, aki győzni akar majd. Szerintem legalább nyolc vagy tíz versenyzőnek is reális esélye van a Tour-győzelemre, de csapat és én is mindent meg fogunk tenni a siker érdekében."

000T TRPar3027790

Armstronggal ellentétben a spanyol klasszis még nem versenyzett az idén, február közepén, Portugáliában indul először. Elmondása szerint kiválóan sikerült a felkészülése, jobb formában érzi magát, mint 2009-ben, és felszabadult, hogy Lance Armstrong már nem a csapattársa.

"Armstrong természetesen az egyik nagy riválisom lesz, de most sokkal nyugodtabb vagyok" - mondta Contador az amerikaival kapcsolatban, akivel tavaly nagyon nem fértek meg együtt az Astanában. És bár Contador is tudja, hogy idén papíron gyengébb csapat áll mögötte, de egyedüliként lesz az Astana első számú embere, ami sokat jelent neki.

"Győzni megyünk a Tourra, és hogy bebizonyítsuk, Alberto Contadorral az Astana a világ legjobb csapata" - erősítette meg a gárda célkitűzéseit Alekszandr Vinokurov, aki tavaly nyáron két éves eltiltása után tért vissza. -"Azt hiszem, hogy az ő tehetségével és az én tapasztalatommal sikeresek lehetünk".

Contadort a 2007-es Tour óta nem lehet megverni a háromhetes körversenyeken - két Tour de France, egy Giro d'Italia és egy Vuelta-győzelem a mérlege - , de tudja, így is van hova fejlődnie. „Úgy érzem, még tudok javulni, főleg az egyéni időfutamokon és a hegyeken, és még nem vagyok a pályafutásom csúcsán” - fogalmazott Contador, aki február 17-én, az algarve-i körversenyen kezdi meg a 2010-es szezont.