McEwen győzelemmel kezdett Mallorcán

2010.02.08. 10:32 Módosítva: 2010.02.08. 20:00

Vasárnap Mallorcán és Katarban is többnapos országúti verseny kezdődött. Előbbi a lábsérüléséből felépült Robbie McEwen sikerével indult, míg Alejandro Valverde és Frank Schleck a mezőnnyel együtt értek célba. Katarban a nyitószakaszt jelentő csapatidőfutamot a Team Sky nyerte Boasson Hagen vezetésével.

Robbie McEwen számára nem is kezdődhetett volna jobban az idei szezon, a térdsérüléséből felépült kiváló sprinter 8 hónap után tudott ismét győzni a mallorcai verseny első szakaszán.

"Nagyon örülök ennek a győzelemnek. Sérülésem után, amely miatt több, mint fél évet kellett kihagynom, most egy új korszak kezdődött, nagyon fontos volt ez a siker" - nyilatkozta a célbaérés után McEwen, aki a hajrában Koldo Fernandezt (Euskatel) és Óscar Freirét (Rabobank) előzte meg.

Az összetett menők közül Valverde és Frank Schleck is visszafogottan kezdték az 5 napos versenyt, a mezőnyben megbújva értek célba.

Challenge a Mallorca

1. szakasz ( Trofeo Palma de Mallorca, 116km) végeredménye:
1. Robbie Mcewen, Team Katyusa      2:21:16       
2. Koldo Fernández , Euskaltel-Euskadi            
3. Óscar Freire,  Rabobank
...73. Alejandro Valverde, Caisse d'Epargne
...172. Franck Schleck,  Saxo Bank

Hétfőn egy 172.4 km-es szakasz vár a mezőnyre.

Katarban Bradley Wiggins csapata, a Team Sky nyerte a 8, 2 km-es csapatidőfutamot nyolc másodperccel megelőzve a Garmint és tizenhárommal a Saxo Bankot, miután az eredetileg második helyen végzett Cervelót 1 perces időbüntetéssel sújtották.

"Ez egy jó nap volt az egész csapatnak, jól dolgoztunk együtt. Az elmúlt napokban sokat gyakoroltunk edzésen, tökéletesen sikerült minden" - mondta Boasson Hagen (Team Sky), aki átvehette az összetettben vezetőnek járó sárga színű trikót.

A 6 napos verseny hétfőn egy 147 km hosszú szakasszal folytatódik.

Katari körverseny

1. szakasz végeredménye:
1. Sky Pro Cycling Team      0:09:41      
2. Garmin-Transitions    8mp hátrány     
3. Team Saxo bank   13 mp hátrány