A. Schleck: Nincs veszélyben a felkészülésem

2010.02.09. 13:00 Módosítva: 2010.02.09. 16:41

A tavalyi Tour de France-második Andy Schleck sérülés miatt kénytelen volt visszamondani a vasárnap kezdődött mallorcai versenyt, de elmondása szerint a Tour-felkészülését nem veszélyezteti ez a várhatóan párnapos kihagyás. Riválisai közül Contador szintén nem versenyzett még idén.

"Természetesen szerettem volna indulni, főleg mikor láttam a társakat készülődni a nyitószakasz előtt, de örülök, hogy most jött elő ez a probléma és nem hónapokkal később" - nyilatkozta a cyclingnews.com-nak Andy Schleck.

A 24 éves luxemburgi kéthetes spanyolországi edzőtáborozás után érkezett Mallorcára, de három nap kemény tréning után fájni kezdett a térde, ezért döntött a visszalépés mellett. Hozzátette, néhány nap teljes pihenő után újra edzésbe áll majd, így ha minden rendben megy, a további versenyprogramja nem változik. Vagyis ott lesz a Ruta del Solon (február 21-25.), majd az Eroicán (március 5-8.), és a Tirreno Adriaticón (március 10-16.) is.

Tour-riválisai közül Lance Armstrong a januári Tour Down Under után jelenleg Texasban készül, következő versenye tervek szerint a Murciai körverseny lesz máricus elején. Alejandro Valverde a Mallorcai versenyen teker a héten akárcsak Andy Schleck bátyja, Frank, míg Bradley Wiggins a Katari körversenyen szerepel. Nem is rosszul, hiszen csapata, a Team Sky megnyerte az első szakaszt. Wiggins elégedetten nyilatkozott a győzelem után, és bár tudja, hogy nem ez a szezon legfontosabb versenye, nagyon örült a sikernek és annak, hogy így összeállt a csapat.

Alberto Contador a február 17-én kezdődő Algarvei körversenyen kezdi majd meg a 2010-es szezont.