Tom Boonen még mindig nagyon gyors

2010.02.09. 23:18 Módosítva: 2010.02.09. 23:53

A világbajnok sprinter, Tom Boonen a Katari körverseny 3. szakaszán megmutatta, továbbra is a világ leggyorsabb országúti kerékpárosainak egyike. 72, 8 km/h-s sebességgel tekert a hajrában, ennél korábban csak egyszer volt gyorsabb. Mallorcán Linus Gerdemann örülhetett.

"Elég nehéz volt összeszedni a csapatot, de végül mindenki jó munkát végzett. Nem éreztem, hogy annyira gyorsan mentem volna, de azt hiszem hátszél volt. Az elmúlt hónapokban nagyon keményen dolgoztam, jó érzés győzelemmel kezdeni az évet" - nyilatkozta elégedetten Tom Boonen, aki 72,8 km/h-val száguldott az utolsó métereken, alig elmaradva 74 km/h-s rekordjától.

A 29 éves belga klasszis tavaly inkább kokainos botrányával került a középpontba, mint teljesítményével. Az utolsó pillanatban ugyan kiharcolta a Tour de France-indulást, de nem volt jó formában, többször is bukott, nem tudta felvenni a versenyt a hat szakaszgyőzelemig jutó Mark Cavendish-sel.

Most viszont újra bizonyított, remek felvezetés után magabiztosan nyerte a hajrát. A katari versenynek egyébként Boonen a címvédője, keddi győzelme után egy kicsivel közelebb került ahhoz, hogy ismét behúzza az összetettet. A holland Mol egyelőre megőrizte vezető helyét.

Katari körverseny

3. szakasz végeredménye:
1. Tom Boonen, Quick Step      3:01:39       
2. Heinrich Haussler, Cervélo TestTeam            
3. Baden Cooke, Team Saxo Bank

Az összetett állása:
1. Wouter Mol, Vacansoleil Pro Cycling Team      6:42:30       
2. Geert Steurs, Topsport Vlaanderen-Mercator  9mp hátrány     
3. Tom Boonen, Quick Step    1:55mp
4. Roger Kluge, Team Milram    1:59mp  
5. Marcus Burghardt, BMC Racing Team

Szerdán egy 146,5 km-es szakasz vár a mezőnyre.

A Mallorcai erseny német szakaszgyőzelemmel folytatódott, a Milram versenyzője Linus Gerdemann egy szökésből hazaérve tudott nyerni. "A rossz idő ellenére a csapat kiválóan dolgozott. Megmutattuk, hogy motiváltak vagyunk, és hogy nagy terveink vannak 2010-ben" - mondta a célbaérés után Gerdemann.

Challenge a Mallorca

3. szakasz végeredménye (Trofeo Inca: 157.2km)
1. Linus Gerdemann,Team Milram      3:55:45       
2. Rafael Valls, Footon-Servetto            
3. Manuel Vazquez, Andalucia - Cajasur

Szerdán egy 143 km-es szakasz következik.