Boonen duplázott Katarban

2010.02.11. 22:57 Módosítva: 2010.02.11. 23:51

Tom Boonen csapata kiváló mukájának is köszönhetően a 3. szakasz után az 5.-et is megnyerte a Katari körversenyen. A Saxo Bank Cancellarával az élen megpróbálta szétrázni mezőnyt, nem sok sikerrel, így az utolsó szakasz előtt összetettben még mindig a holland Mol vezet. A Mallorcai verseny zárónapját André Greipel nyerte.

"Irtózatosan boldog vagyok. A szembeszél miatt nem volt könnyű a sprint, de azt hiszem, jól csináltam" - mondta elégedetten a célbaérés után Tom Boonen, aki a tavalyi év kisiklásai után jól kezdi a 2010-es szezont.

A Saxo Bank a szakasz alatt többször is megpróbálta szétszakítani a mezőnyt, de ez nem sikerült, mert nem volt elég erős az oldalszél. Igaz, Cancellara vezetésével azért kialakult egy veszélyesnek tűnő 14 fős szökevénycsoport, de a cél előtt utolérték őket.

Eleinte Boonen is benne volt a szökésben, majd inkább visszaállt a mezőnybe a sprintre tartalékolva erejét. Ez jó döntésnek bizonyult, hiszen Cancellaráék nem értek haza, és Boonen szoros csatában ugyan, de megint mindenkit megvert.

Pénteken egy 123,5 km-es szakasszal zárul a verseny, és ahogy Boonen is elismerte, már nincs sok esélye a címvédésre, túl soknak tűnik a közel két perces hátránya Wouter Mollal szemben.

Katari körverseny

5. szakasz végeredménye:
1. Tom Boonen, Quick Step      3:13:00       
2. Danilo Napolitano, Katyusa            
3. Edvald Boasson Hagen, Sky Pro Cycling Team

Az összetett állása:
1. Wouter Mol, Vacansoleil Pro Cycling Team      13:12:28       
2. Geert Steurs, Topsport Vlaanderen-Mercator     0:00:09      
3. Tom Boonen, Quick Step     0:01:45      
4. Roger Kluge, Team Milram     0:01:59      
5. Marcus Burghardt, BMC Racing Team

Mallorcán a Tour Down Under-győztes André Greipel sikerével ért véget az 5 napos verseny. " Nem gondoltam volna, hogy ma nyerni fogok. A szakasz előtt az volt a terv, hogy az emelkedős részeken amíg lehet a mezőnnyel maradok, de végül sokkal jobban bírtam a hegyeket" - nyilatkozta a Columbia német bringása.

Challenge a Mallorca

Az 5. szakasz végeredménye (Trofeo Magaluf – Palmanova: 158.5km):
1. André Greipel, Team HTC - Columbia      4:13:17       
2. Koldo Fernández, Euskaltel - Euskadi            
3. Manuel Cardoso, Footon-Servetto            
4. José Joaquin Rojas, Caisse d'Epargne            
5. Jens Keukeleire, Cofidis, Le Credit En Ligne