Megvan Lance Armstrong csapatának első győzelme

2010.02.20. 21:48 Módosítva: 2010.02.20. 22:07

Az Agarve-i körverseny 4. szakaszán Sebastien Rosseler révén megszerezte első győzelmét az újonnan alakult RadioShack. Contador megőrizte előnyét összetettben, a vasárnapi időfutam fog dönteni.

"Micsoda meglepetés! Tiago Machadót és Levi Leiphemert terveztem védeni a széltől, de aztán megláttam a lehetőséget a szökésre. Nagyon boldog vagyok" - mondta a célbaérés után Rosseler, aki egy öt fős szökevénycsoportból tört ki 28 km-rel a vége előtt és nyerte meg a szakaszt.

Az összetett élén nem változott az állás, Contador megőrizte előnyét. Vasárnap egy 17,2 km-es egyéni időfutammal zárul az Algarve-i körverseny, a címvédő Contador győzelmét leginkább a jelenleg 3. helyen álló Levi Leipheimer veszélyeztetheti.

Ami még megnehezítheti a kétszres Tour-győztes Contador dolgát, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) megtiltotta a spanyolnak és astanás csapattársainak, hogy Specialized Shiv nevű időfutambringáikat használják. Az indoklás szerint a bringák nem felelnek meg az előírásoknak, azért vasárnap Contadoréknak másik kerékpáron kell tekerniük.

Algarve-i körverseny, eredmények

4. szakasz végeredménye:
1. Sebastien Rosseler, Team RadioShack      4:12:46       
2. Mickael Delage, Omega Pharma - Lotto   20mp     
3. Imanol Erviti, Caisse d'Epargne

Az összetett állása:
1. Alberto Contador, Astana      19:36:03       
2. Tiago Machado, Team RadioShack  15mp  hátrány   
3. Levi Leipheimer, Team RadioShack  28mp     
4. Samuel Sanchez (Spa) Euskaltel - Euskadi  35mp     
5. Tejay Van Garderen, Team HTC - Columbia