Lance Armstrong szerdától ismét versenyez

2010.03.03. 00:07 Módosítva: 2010.03.03. 00:11

Lance Armstrong a héten a Murciai körversennyel folytatja felkészülését a júliusi Tour de France-ra. A Tour-győzelemre pályázók közül ott lesz még Gyenisz Mencsov,  Bradley Wiggins illetve Armstrong csapattársaként Andreas Klöden is. Alejandro Valverde nem indul.

A hétszeres Tour-győztes Armstrongnak idei második versenye lesz a dél-spanyolországi Murciai körverseny, és bár ez felkészülésének csak egy következő állomása, kiderülhet hogy milyen formában van így március elején két riválisához  - Bradley Wiggins (Team Sky) és Gyenisz Mencsov (Rabobank) - képest.

A Radio Shack erős csapattal vág neki a versenynek: Lance Armstrong, Daryl Impey, Andreas Klöden, Jason McCartney, Gregory Rast, Jose Luis Rubiera, Haimar Zubeldia összeállításban. Armstrong, aki az elmúlt hetekben az USA-ban és Franciaországban készült, utoljára 2004-ben indult a murciai versenyen, akkor 23. lett összetettben.

Idén 16 csapat indul, olasz csapatokat azonban nem hívtak meg, mert a szervezők így akarták kifejezni nemtetszésüket Alejandro Valverde olaszországi eltiltása miatt. Más kérdés, hogy a Murciai körversenyt korábban háromszor megnyerő Valverde ugyancsak nem lesz ott a mezőnyben, mert csapata, a Caisse d'Epargne több vitás kérdésben sem tudott megegyezni a szervezőkkel.

Az 5 napos verseny szerdán egy 166,5 km-es szakasszal kezdődik és vasárnap ér majd véget.